PODCASTS
Peter Niegel
DR

Podcast: Trends og tendenser

Clare McGinn
BBC

The rise of the podcast offers creative opportunities

Susanne Ziba Asmussen + Thomas Klinkby

Eks’er for evigt

Dorte Palle
Selvstændig konsulent og digital storyteller. Podcast & Video Producent

INTIMITET – DEN SPECIELLE FORBINDELSE
MELLEM VÆRT OG LYTTER

Nikolaj Koppel, Morten Strunge, Tobias Nielsen og Frank Vilstrup

HER – skal du høre
dine podcast’

Flowradio og podcast: Trends og tendenser

Tradition tro tegner Peter Niegel fra DRs medieforskning de store linjer: hvad er op og ned i udviklingen af forbruget af radiomediet, flowradio og podcast? Hvordan går det med taleradio? Er der plads til en ny kulturkanal? Hvordan fordeler lytningen sig rund i Danmark? Kom og lyt med hvis du vil være opdateret på de store linjer og de skæve og overraskende tendenser."

The rise of the podcast offers creative opportunities

Clare McGinn runs a BBC radio production unit in Bristol in the UK. Bristol is a city with a thriving independent spirit. It gave the world Banksy and Wallace & Grommit. It’s famous for its balloon festival and its suspension bridge and in 2017 was voted the best UK city to live in. Clare’s team feed off that energy. Working in Bristol is about being smart, being relevant, and creative. The job is to attract a new generation to develop their own listening habit.

The podcast explosion in the UK has been a really exciting time for the audio industry and the arrival of the BBC Sounds app has opened new doors. It has transformed how the rest of the BBC audio regards the Bristol team. Recent podcasts include “Planet Puffin”, “30 Animals That Made Us Stronger”, “Forest 404”, “Blue Planet Podcast”, “The Patch”, “You’re Doing It Wrong” with Adam Buxton, “Evil Genius” and the “BBC Earth” podcast. This session is about what the Clare’s team has learned about podcasting and about themselves as storytellers.

Hvor går grænsen mellem det personlige og det private?

Susanne Ziba Asmussen og Thomas Klinkby står bag P1-serien, Eks'er for evigt, hvor de både er medvirkende og tilrettelæggere. De bruger sig selv - i en slags par-terapi for åben mikrofon - for at blive klogere på en udbredt og konfliktfyldt relation: at være eks til en person man har valgt fra, men som man alligevel hænger på resten af livet fordi man har barn sammen.

For dem begge var podcastserien det hårdeste projekt de nogensinde har prøvet, men i sidste ende også det mest tilfredsstillende.
I denne session vil de fortælle om dobbeltrollerne som tilrettelægger og medvirkende - endda medvirkende med en uløst konflikt. Og de giver eksempler på hvad de har lært undervejs.

Hvordan sikrer man sig mod den blinde vinkel?
Hvad var det sværeste undervejs?
Hvordan løste de udfordringerne?

Podcast er geniale til den personlige historie, men hvordan finder man balancen mellem det relevant-personlige og det privat-personlige? Og hvordan undgår man at sådan et projekt ender i mudderkast og dyneløfteri?

De vil afspille klip fra programmet. Fortælle om den bizarre castingproces af parterapeut, de intense optagelser og udfordringerne ved at redigere sig selv.

INTIMITET - DEN SPECIELLE FORBINDELSE MELLEM VÆRT OG LYTTER

Hvorfor er vi så vilde med at høre podcasts med værter, der småsludrer om sig selv og krænger deres inderste hemmeligheder ud? Hvad er det ved relationspodcasts - eller common humanity-genren, som den også hedder -
der gør dem så populære?

Dorte vil i oplægget se på kunsten at skabe forbindelsen til sine lyttere, sat op mod eksempler på værter, der kan netop dette. Stikordene er: Troværdighed, Samvær (i stedet for ensomhed), Tilstedeværelse, Tiltrækningskraft,
Nu-hed og Intimitet.

Dorte Palle har i sin MBA Master’s Thesis skrevet om podcast, hvor hun har forsket i forbindelsen mellem værten og brugeren. Helt tilbage fra de første radio- og TV shows i USA til nutidens youtubere og Virtual Reality.
Oplægget er en gennemgang af de grundlæggende principper i intimiteten mellem vært og lytter - med en masse gode eksempler. Og hun vil udføre et eksperiment, om det rent faktisk kan lade sig gøre at bygge en vært og et program op ud fra netop disse principper.

Dorte Palle:

Selvstændig konsulent og digital storyteller. Podcast & Video Producent. Dorte Palle blev som 20årig optaget på talentholdet i DR som vært på Det Elektriske Barometer. Hun har produceret et hav af reportager, dokumentar, features, montager, magasinprogrammer og temalørdage. I ti år var hun chef i DRs kulturafdelinger og stod bag udviklingen af mange koncepter og prisvindende udsendelser. I 2019 udgav hun Podcastbogen.

HER - skal du høre dine podcast

Allerede i dag kan man finde podcast hos Bauer Media, snart kommer en ny platform fra Egmont og til september lanceres Podimo i Danmark. Efter nogle år hvor man måtte finde sine podcast mange steder på nettet er der nu konkurrence om at blive den foretrukne platform for brugerne – og den attraktive indholdsproducent. Således har alle Podimo allrede annonceret at man som lytter får adgang til tusindvis af de bedste podcasts samt helt nye, unikke shows – kun hos Podimo. Blandt dem man eksklusivt vil kunne finde på Podimo er Casper Christensen, Hella Joof & Marie-Louise Tüxen, Third Ear og Umut Sakarya og der er angiveligt mange flere på vej. Hvad er ambitionerne bag de tre platforme? Hvilken type indhold er de på jagt efter? Og er der penge i Dansk podcast?

Oplægsholdere:
Nikolaj Koppel, CCO og Morten Strunge, CEO, Podimo
Mette Hovmann-Stilling, Podcastredaktør, Egmont
Mikkel Westerkam, Programdirector Bauer Media Danmark
Frank Vilstrup, Chief Commercial Officer, Egmont Publishing